I AM NOT FINE WITH VROMANCE's I'M FINE - INTROVERTED GIRL

Tuesday, January 10, 2017

I AM NOT FINE WITH VROMANCE's I'M FINE

Assalamualaikum dan hai



Ingat nak tulis pasal drama Goblin untuk episode 11 and 12 tapi mood kelaut pulak sebab mood lain mai haha. Selalunya aku tak suka sangat tulis pasal lirik lagu ni tapi beberapa hari yang lalu, aku ada dengaq lagu (korea) baru dari kumpulan VROMANCE - I'm Fine yang baru saja buat comeback. 

Mula-mula aku tengok lirik dulu sebab syarat aku nak download or minat kat lagu korea ni wajiblah aku tengok lirik dulu (english translation laa); bila dah tengok english translation untuk lagu ni, seriously, I'm NOT fine

Lepas ja tengok lirik tu, aku tengok pula music video (MV) lagu ni. Hahaha, aku teriak jugak sikit mana dengan muzik yang sedih tambah pulak suara penyanyi tu. Hampa kalau ada mana, try laa tengok music video lagu ni and search jaa tajuk yang aku tulis awal-awal tadi.





Bermulanya MV ni dengan munculnya sebuah kedai, kedai gambar aku rasa sebab banyak sangat kamera. Lepas tu keluar laa seorang pakcik ni letak satu gambar kat luar. First aku tengok MV ni sampai pertengahan and I was like 'Oh ada 4 cerita yang berbeza'. 






Gambar first tu menunjukkan dua orang budak lelaki dekat airport, dua-dua nampak sedih sebab nak kena berpisah and salah satu budak lelaki tu bagi hadiah robot dekat sorang lagi.









Yang kedua pulak kisahnya lelaki ni kena tinggalkan ibu bapa dia sebab nak kena masuk tentera. Ibubapa mana yang tak sedih sebab kena berjauhan tapi nak buat macam mana kan.






Untuk yang ketiga ni ada tunjuk seorang lelaki and perempuan ni tengah gaduh. Si lelaki ni pujuk but perempuan tu takmau, siap bagi balik cincin kat lelaki tu and well lelaki tu frust lah.





The last one ni yang menyebabkan aku teriak hahaha sebabnya aku takboleh tengok orang tua-tua, kesian weh. Kisah ni dimana si isteri ni sakit and si suami ni ad disisi jaga perempuan tu. Akhirnya, si perempuan tu mati. Oh gosh, teriak weh. Nak tau dak, yang mati tu isteri pak cik yang awal-awal aku tulis tu; yang tengah letak gambar tu.







In the end, rupanya dari kisah satu sampai last ni adalah kisah hidup pak cik tu sendiri. Aku cadangkanlah untuk hampa tengok MV ni, hahaha cadang jaa. Kat bawah ni aku sertakan english translation untuk MV ni, mendalam jugak. Hayatilah ~ 





English Translation



You worried a lot, it wasn’t easy for you
I could tell by looking at you face
Break-ups hurt, the end is scary
But fortunately, time erases
I’m fine I’m fine

You can leave me now
It’s alright, don’t be sorry
I’m fine I’m fine

After time, even the pain will be forgotten
Don’t look back and leave, I’m alright
I’m fine I’m fine I’m fine

That sad face doesn’t suit you
I’m about to cry too
Goodbyes don’t have to be sad
Scars will form but time will heal
I’m fine I’m fine

Sadness remains tears come
I will miss you but I will overcome
I’m fine I’m fine

Even if it’s not our good times
Smile, don’t be sorry
I’m fine I’m fine

Even this feeling of missing you will be forgotten
Don’t hesitate anymore and leave
I’m alright

I’m fine I’m fine I’m fine

2 comments:

  1. PERGH LIRIK DIA, I KNOW WHY U'RE NOT FINE BECAUSE SOBS I'M NOT FINE TOO. Nampak dekat Vlive ritu tapi abaikan, sekarang menyesal sikit. Gotta watch this huks.

    ReplyDelete