VEDALAM - INTROVERTED GIRL

Sunday, November 13, 2016

VEDALAM

Assalamualaikum and haloo.




Aku taktau la kat luar sana ramai or tak yang berminat dengan movie-movie tamil ni but bagi aku movie-movie tamil ni best sebab apa? Haaa sebabnya part balas dendam ka apa memang puas and fav. sangat time berlawan; memang thorbaik.

Hari ni aku nak share pasal one of my favourite Tamil movies, Vedalam. Hero dia Ajith Kumar, well Ajith is my fav. actor all the time seriously hahaha.





MAIN CAST.

Ajith Kumar


Lakshmi Menon





SHORT SYNOPSIS.


Vedalam; menceritakan seorang lelaki bernama Ganesh iaitu lakonan Ajith Kumar dengan adik dia, Thamizh iaitu Lakshmi Menon datang untuk menetap di Kolkata sebab nak hantar adik dia kat kolej seni nak asah lagi bakat tu. 








Ganesh ni awal movie ni memang baik, baik gila laa hahaha sampai ada sorang gangster ni lembut hati nak tolong dia. So bila dia tinggal kat Kolkata tu, dia mula cari kerja and dapat jadi pemandu teksi. So one day, polis kumpulkan semua pemandu teksi kat Kolkata tu untuk nak mintak kerjasama depa ni kalau nampak penjenayah yang depa tunjuk gambar tu cepat-cepat maklumkan kat polis.





 Then bila Ganesh ni nampak one of the criminals tu, dia pun call polis and polis berjaya tangkap penjenayah-penjenayah tersebut but ada sorang yang terlepas. Bila penjenayah yang terlepas ni dapat tau yang Ganesh tu bongkar maklumat, depa culik Ganesh and seksa and rancang nak bunuh dia.








Tapi sebaliknya jadi, Ganesh sebenarnya yang bunuh penjenayah tu dan waktu depa dok berlawan tu Ganesh jadi ganas gila. Aku tengok pon macam seram jugak hahaha, bayangkan dari muka sedih dia boleh senyum pulak.


Ok, aku tulis sampai situ ja, hahaha mau aku tulis sampai ending pa semua tak syok r nanti hahaha, kejam dak aku? lul selebihnya hampa dowload sendiri nah? Huhuhu.
Ok, memandangkan movie tamil ni susah nak di download kalau boleh pon size kecik + takpuas tengok. So boleh download kat SINI but make sure register dulu :)






By the end of this movie, hampa dapat tau yang nama sebenar Ganesh ni Vedalam dan Thamizh tu bukan adik kandung dia. 
Sapa Vedalam ni sebenarnya?






Adios, sviors.




5 comments:

  1. jarang giler tgk filem tamil tpi kenal la gak pelakon2 tamil mcm ajith kumar, vijay semua lagipun ajith kumar ni pun pernah berlakon filem bollywood Asoka sekali dgn Shah Rukh Khan gitu

    ReplyDelete
  2. Siqah jarang sangat tengok filem tamil. Layan Hindustan je banyaknya tapi dulu jela. Filem sekarang cam tak best seperti dulu.

    ReplyDelete
  3. sedih hang ni rii, baru nak semangat baca!!

    ReplyDelete
  4. Waa. Movie Tamil memang best gila >< Saya suka bila legend macam Vijay, Surya or Vikram berlakon. Part gaduh tu memang feel

    ReplyDelete
  5. citer tamil lagi best..saya srlalu tgk kat tv2.. gelak berdekah2 kalau tengok dia punya eksyen..

    ReplyDelete