July 2017 - SVIORS

Sunday, July 30, 2017

My Favourite Kpop Reactors - TOP 5

Sunday, July 30, 2017 9
My Favourite Kpop Reactors - TOP 5
Assalamualaikum and hello.

For this time, I want to write about kpop reactors (this is what I call them) - means they react to kpop music videos. There are so many reactors actually but I just list 5 best reactors that I love to watch. If you are interested, just click on their youtube channel down here and enjoy their reactions !


1. JRE



Youtube Channel : JREMKL

JRE is my first favourite kpop reactor, he is so funny and I love the way he enjoy the music videos. 


2. KMoments


Youtube Channel : KMoments

Members : Josh, David, Mark and Gabe


3. Fresh Baon


Youtube Channel : Fresh Baon

Members : Justin, Cedrick, Raph and Jason

 4. 5Guys MV React



Youtube Channel : 5Guys Official

Members : Hagan, Michael, Tianbo, Fred and Tyan



For these 13 boys ( KMoments + Fresh Baon + 5Guys ), I really love their reaction very much. I mean, it's hard to find fanboys nowadays especially when it comes to boy group. When you watch them, you can find out how they react to those boy group like EXO BTS GOT7 and so on. It is so funny but I enjoy watching their reaction tho and you can see Justin from Fresh Baon fanboying over Namjoon hahaha. 



5. Classical Musicians
from left to right : naoki, ben and shimon

Youtube Channel : ReacttotheK

For this reactors ( there are a lot of them ), I love how the way they talk about music. What I mean is when the music start then they will say like 'Oh the piano', they know what notes and what instruments of the music. For me they are different from other reactors, they're special. They concentrate on the music videos tho but at the same time they talk about music. Well they're are student musicians hahaha. The owner of this channel is Umu and she's beautiful!



So thats all from me today, how about you guys? Who is you favourite youtubers / reactors?
See you next time.

Monday, July 24, 2017

A Story of My Pre-Convocation

Monday, July 24, 2017 2
A Story of My Pre-Convocation
Assalamualaikum dan hi. 

#sayadahkonvo !!

Alhamdulillah akhirnya aku kembali ke dunia blogging ni. Dah lama sebenarnya berniat nak update tapi macam-macam dugaan yang datang ; kemalasan  dan yang lain jugak hahaha. Lama jugak kan aku tak update blog dan mungkin ada yang dah tak ingat kat aku? Hahaha. Nama blog pun aku dah tukar sebenarnya dari SAVIORS kepada INTROVERTED GIRL tetapi aku masih Rii yang sama haha. Oklah aku teruskan dengan cerita tentang pre-convo aku nih, anyway aku dah konvo weh haha. Alhamdulillah yay!. 



A story my of Pre-Convocation.



Kisahnya bermula dengan aku bangun pagi pukul 5 lebih sebabnya aku nak tumpang kak aku pergi politeknik (tempat aku belajar) pukul 6.45 pagi, awal kan? Biasalaa weh, kak aku masuk office dia pukul 7.30 so kena keluar awal sebab rumah aku dekat dengan sekolah and nanti akan mengalami kesesakkan pulak. 

Dah sampai kat politeknik aku terus pergi kafe untuk sarapan, hahaha rindu kot makanan-makanan kat kafe tu sebab dulu waktu belajar kalau sempat aku dengan kawan-kawan akan sarapan dulu kat situ - (my sarapan ; nasi goreng + sosej + wedges + mayo & sos). Sedap weh hahaha rindunyaa. Lepas makan tu aku lepak dulu kat office kak aku (haha kak aku kerja di politeknik sebenarnya) sambil tu baca buku cerita yang aku bawak tu. Sebelum tu, aku ada janji dengan kawan aku nak pergi ambik jubah sesama dalam pukul 10 pagi but in the end kami pergi ambik jubah pukul 12 lebih. Kawan aku tu takdak transport pada mulanya then dia pinjam kereta abang dia. 

Lepas dah jumpa semua, kami bergegas pergi jabatan kami iaitu JTMK (Jabatan Teknologi Maklumat & Komunikasi). Pergi jumpa PA kami then kena isi soalselidik apa ntah and lepas tu kami pergi ambik jubah dekat bilik BKJ2 - best kot jubah tahun ni ada sekali dengan topi, sebelum ni takdak weh so senior yang dah konvo tu jealous dengan geng yang konvo kali ni hahaha. 

Lepas dah selesai pasal jubah tu, kami keluar kononnya nak pergi photoshoot pre-convo laa tapi masing-masing lapar so nak kena isi perut dulu hahaha. Kami stop kat kedai makan tokwan kawan kami and makan bagi kenyang semua, lepas tu baru pikiaq balik nak photoshoot kat mana. Bincang punya bincang, kami buat keputusan nak shoot kat Tasik Melati




p/s : gambar-gambar nih, aku blurkan hahaha
and dalam gambar ini ada aku, ida, mekna, qina dan yang lelaki tu namanya din.