My Top 5 BTS's Songs : Slow Version -My Choice!


Assalamualaikum and hi.

So aku kembali hari ni untuk entri yang baru dimana aku akan menulis tentang lagu-lagu BTS. Siapa BTS tu mungkin akan aku bukak cerita di entri lain, hanya sekadar tahu yang BTS adalah salah satu kumpulan dari Korea -A KPOP Boygroup, yang semakin hari semakin dikenali.

Macam aku tulis diatas tadi, entri ini bukan untuk diceritakan tentang kumpulan BTS itu sendiri tetapi tentang lagu-lagu mereka. Bukan aku kata BTS saja yang mempunyai lirik lagu yang menusuk jiwa semua tu, kumpulan lain ada jugak tetapi ada maksud disebalik lirik dari lagu mereka ni penuh makna.

Di bawah ni aku nak senaraikan Top 5 BTS's Songs : Slow Version -My Choice!


Remember, it's my OWN choices not YOURS.


1. Butterfly


Aku sangat suka lagu ni punya flow sebab sangat soft dan tenang saja, memang one of my favourite korean song ever. Bila dengar saja lagu ni rasa macam bebas dan ringan gitu, kalau sambil buat kerja tu boleh layan laa lagu ni. Di samping tu aku sangat suka salah satu lirik lagu ni which is ;


Everything feels like a dream, don't try to disappears.
-from lyrics of Butterfly.


2. Born Singer


Pertama kali dengar lagu ni, aku jadi macam sedih and I don't know why because at that time I don't even watch their live performance or read the lyrics of the song -it's just an audio only. Tapi bila tengok lirik lagu ni lepas tu tengok depa perform live and now I know why. Apa yang aku boleh katakan, lagu ni adalah tentang diri depa bila dah bergelar idol, keluar TV dan buat persembahan di hadapan orang ramai, di atas pentas -it's all about their life when being an idol. Lepas tu diselitkan bersama tentang haters yang tak suka apa yang depa buat dan suka beri kritikan tentang style depa -well macam biasa, sama ada diri tu baik or jahat tetap ada haters.
Seriously. 


and this is my favourite line of this song;

And let the haters on me, it's their job.
-from lyrics of Born Singer.



3. Young Forever


Untuk lagu ni, aku suka lirik dia -memang penuh makna laa bagi aku and I really love the chorus too ! Lagu ni aku rasa depa menceritakan tentang kehidupan harian -maksud aku dalam kehidupan ni kena ada cita-cita dan kejar cita-cita tu, jangan biarkan ia lenyap begitu saja.

Ini adalah sebahagian lirik lagu ni;

I stand on the middle of the hot, empty stage and suddenly i feel so afraid of the void. These mixed feelings with my life on the line, I pretend to be careless. This isn't the first time, I better get used to it. I try to hide it, but I can't when the heat of the show cools down. I leave the empty seats behind.
Trying to comfort myself, I tell myself the world can't be perfect. I start to let myself go. The thundering applause, I can't own it forever. I tell myself, so shameless. Raise you voice higher, even if the attention isn't forever, I'll keep singing. I want to stay this way for life, I want to stay young forever.

-from lyrics of Forever Young.



4. Sea


Lagu ni pun dia punya flow tu aku suka -very smooth dan lagu ni menceritakan tentang ketenangan dan jugak harapan, dah tajuk pun Sea kan haha. 

My favourite line of this song;


When there is hope, there are trials, when there is hope, there is despair.
-from lyrics of Sea



5. Awake by Jin


Last but not least, ramai suka kata yang Jin ni tak boleh menyanyi but hello!, please go and listen to his solo song, Awake! Best weh suara dia, seriously -smooth dan merdu weh haha.


Favourite line in this song ;

It's my fate but I want to struggle.
-from lyrics of Awake.





Lirik lagu yang kat atas ni hanyalah english translation sahaja ya, lagu depa ni dalam bahasa korea. Okay now, I will stop writing this for now. Please listen to BTS's song, its good!


Trust me.

16 comments :

  1. that's my bias, yoongi ^^ anis pun suka young forever . rasa mcm deep sngt & melodi dia pun best especially part j-hope

    ReplyDelete
  2. Hey ! ARMY is here ~ thank for these, its mean a lot <3

    ReplyDelete
  3. Born singer really makes me cry lagi2 masa diorang perform waktu last wings tour. Sedih sangat rasa. Another song that I love is path. Lyrics dia pun mendalam.

    ReplyDelete
  4. akak dah lama stop pasal kpop ni. i know bts sangat popular tapi tak pernah dengar lagu dorg nanti nak try la dengar sume lagu ni..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, nanti try la dengar. Lagu diorang best-best semua.

      Delete
  5. I love Young Forever and Awake the most tapi semua lagu BTS memang saya suka, another ARMY was here! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yay, gang! Haha. Lagu BTS semua best-best dan mantap haha.

      Delete
  6. woooah KPOP fan ni.. okaylah akak suka Sea hehe =D

    ReplyDelete
  7. Setakat sekarang, Siqah suka lagu Spring Day je. Dah beli pun lagu tu. hehe. Nanti nak cuba dengar lagu yang disenaraikan dalam post ni. Mana tahu ada yang berkenan. Hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah dah beli. Yes, try dengar lagu lain -best semua.

      Delete
  8. Pernah dengar Butterfly je dari list ni. Yang lain ada dalam my iPod cuma belum pernah dengar lagi. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Butterfly memang best lagu dia. Haha, nanti dengar laa.

      Delete

Designed By OddThemes | Distributed By Blogger Templates