Girl group concept that I like.




Assalamualaikum dan hi.

I am writing this entry while listening VROMANCE’s new song, Star.


At first I don’t know what should I write for this entry but I need to write something and in the end I decide to write this topic. Aku ni jenis yang hanya suka pada boy group saja, benda biasalah kan –aku perempuan sah-sah minat lelaki.

Memang susah untuk aku nak minat girl group ni, dan sebab aku kurang suka pada sesetengah girl group ni mungkin macam takdak kena mengena tapi itulah hakikatnya. Benda ni based on their music videos (kira macam first impression la bagi aku), aku jenis tak suka betul bila music video yang bertemakan comel-comel bagai, lepas tu suara pun nak cover comel semua –memang aku reject dulu. HAHAHA, it looks like I’m rude person but I’m not actually. I’m so sorry for writing like that but I seriously don’t like cute concept and it really makes me cringe.


but,

I like girl group with bad concept or dark concept, rock concept and maybe ‘girl-crush’ concept like Mamamoo, CLC, 2NE1, Dreamcatcher, 4Minute and Blackpink. Weh aku suka betul dengan girl group yang macam tu, macam kasar gitu takyah nak comel-comel hahaha oh my god, again -aku dah macam orang yang biadap tulis macam gini lol.



Aku tau di luar sana ada yang minat konsep comel-comel begitu dan mungkin aku saja yang tak berapa nak minat yang jenis cute concept ni. Enam girl group yang aku minat ni depa punya pakaian tu memang seksi tetapi ‘aura’ depa ni ‘strong’ gitu –haih aku taktau nak explain benda nih.


Janganlah ada yang bash atau tinggalkan komen yang tak elok untuk dibaca kat bawah ni disebabkan apa yang aku tulis ini. Apa yang aku tulis ini adalah luahan aku saja, well this is my own blog right?
So aku luahkan saja hahaha.


Jangan panas pulak ya! Ok aku melawak ja.


Pendapat hampa macam mana pulak?  




Don't forget to watch their music videos below ;





8 comments :

  1. pergh memang kalau girl group yang suka buat comel tu rasa nak pengsan dengar lagu dia except APINK . anis pun suka gorup2 mcm yang Rii mention kan and lagu satu group yg lagu diroang slalu jadi my fav, Girls Day ! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan, macam semak pulak haha. Yes tak dinafikan yang APINK concept dia ada comel jugak tapi Rii masih boleh terima and yes Girls Day pun best.

      Delete
  2. one girl group yg i forever suka giler 2NE1, suka lagu dan fesyen yg nmpak cool n strong :)

    ReplyDelete
  3. I pulak kurang minat boy group sebab muka dorang macam jambu gitu haha tapi I dah start minat sikit-sikit la since banyak idol yg dah jadi pelakon macam DO. I lebih suka girl group especially SNSD and Blackpink. SNSD sebab vocal dorg kira terhebat la, Blackpink pulak dorg punya rap dgn dance daebak. Tak nafi la dorg gedik bila depan camera haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha betul, SNSD vokal diorang best. Oh D.O, my favourite! Haha.

      Delete
  4. Sama lah kita. Adlin pun suka strong concept mcm mamamoo. mamamoo the queen! memang minat sangat vocal and visual mamamoo. Lagi2 tengok Byulyi yang cantik sangat.

    ReplyDelete
  5. Yes, vocal mamamoo bukan calang-calang dgn harmoni suara diorang mmg powerlah.

    ReplyDelete

Designed By OddThemes | Distributed By Blogger Templates