Low Poly @ Polygonal Art - SVIORS

Wednesday, October 5, 2016

Low Poly @ Polygonal Art


Assalamualaikum dan hi.
Insyaallah malam ni aku akan ber'blogwalking' setelah agak lama tak blogwalking.



Taktau nak tulis topik apa sebenarnya tapi tangan ni asyik nak menaip ja, ketagih haha.
So end up, nak cerita pasal low poly ataupun polygonal art. Pernah dengar? Benda ni bagi aku bukan mudah nak buat (tapi kalau dah pro senang ja laa kot) sebab memerlukan kesabaran yang tinggi, betul-betul tinggi haha. Bukan apa, sebab nak ikut design muka someone tu dengan buat bentuk segitiga bukannya benda mudah. Orang kena benda leceh, banyak keja nak kena buat gitu. 

Kalau hampa nak belajar, mohon tengok youtube hahaha sebab ada instruction sekali, mau aku bagi tutorial kat sini, berterabuq bak hang step dia haha. Aku nak paham buat benda alah ni pon ambik masa jugak, dalam seminggu sebabnya first tngk video tu and buat punya buat tak jadi. Bukan main geram aku sebab depa boleh buat awat aku takleh. Banyak video jugak aku refer, alhamdulillah last-last, menjadi jugak. 

Well, bila dah jadi ni tau tau laa dia punya ketagih nak buat, dia punya seronok bila jadi tu membuak-buak. Bila dah tau cara ni, seronok pulak dan still kena bersabar bila nak buat tu. Kadang tu, ambik masa 2 ke 3 hari baru nak siap. Hahaha mau sehari ja aku buat, memang tak makan laa kau gamaknya lol.


Cerita punya cerita, ni antara arts aku ( hasilnya ) ;




{ Kaneki from anime Tokyo Ghoul }




{ D.O from EXO }




{ Power Rangers Samurai }

**yang ni aku buat separuh and aku tak tambah shadow sikit **




{ Power Rangers Red }




{ Sean, Thailand actor }



ada lagi yang aku buat, luffy from anime One Piece dengan penyanyi Korea



Satu lagi, hampa buka saja boleh buat gunakan gambar but huruf pon boleh macam ni 



Aku harap lepas ni ada yang berminat nak cuba, hahahaha mungkin lol.
Buat sapa yang nak try tu, ganbatte kudasai ! ( berusahalah!)

Hahahaha, adios.




1 comment:

  1. Seni sungguh nampak gambar. Baru tahu namanya. Pernah nampak sebelum ni. Cuma tengok jela. Hehe.. teruskan usaha tau n update kat sini nanti :D

    ReplyDelete