Wednesday, December 27, 2017

Pelbagai ragam kehidupan di penjara dalam 'Wise Prison Life'



Assalamualaikum dan hai.

Haa aku baru saja habis tengok drama korea yang baru iaitu Wise Life Prison baru sampai episod 10, mula-mula tu tak berminat nak tengok tapi hari ni rasa nak tengok pulak. Ingatkan macam biasa-biasa saja tapi best jugak drama ni sebenarnya. Aku taip sikit ja pasal drama ni sebab baru ada 10 episod saja dan semuanya ada 16 episod.


Macam biasalaa jom 'kenali' para pelakon dulu tapi hanya pelakon utama saja sebab untuk drama ni banyak jugak muka-muka yang selalu ada boleh dikatakan setiap episod ada hahahaha.


Park Hae Soo sebagai Kim Je Hyeok
Jung Kyung Ho sebagai Lee Joon Ho
Krystal sebagai Ji Ho






Kim Je Hyeok ni seorang pemain besbol (pitcher) yang sangat popular dan terbaik di Korea, dia juga akan ke U.S untuk sign kontrak dengan pasukan liga utama tetapi pada suatu malam tu dia dengar adik perempuan dia menjerit tiba-tiba dan dalam masa yang sama dia nampak seorang lelaki ni lari keluar dari apartmen dia. Kim Je Hyeok kejar lelaki tu dan berlaku pergelutan antara depa dua ni, akhirnya lelaki tu cedera parah. Disebabkan benda tu, Kim Je Hyeok ni kena hukuman penjara setahun. Lepas tu, Lee Joon Ho ni pulak kawan baik kepada Kim Je Hyeok ni tetapi dia seorang pengawai di penjara -dia selalu jaga Kim Je Hyeok.




So bila dah masuk penjara ni macam-macam kejadian yang Kim Je Hyeok ni hadapi dan hampa boleh tengok laa macam mana kehidupan di dalam penjara. Sesetengah tu masuk penjara sebab kena tuduh padahal orang lain yang buat jahat, lepas tu ada yang sorang ni muka nampak baik/nerd tapi rupanya buat benda jahat. Ada jugak yang baik (tolong Kim Je Hyeok) walaupun sebenarnya dia masuk penjara sebab kes berat. Macam-macam laa nanti yang hampa boleh tengok keadaan hidup kat penjara dalam drama ni.

Oh watak Krystal sebagai Ji Ho dalam drama ni, dia adalah kekasih kepada Kim Je Hyeok dan ada ahli kumpulan Winner, Seungyoon. Aku ingatkan drama ni macam serius ja kan tapi dak pun sebenarnya ada part yang sedih dan ada jugak part yang lawak. Nanti hampa tengok hampa tau laa, give it a try okay? Dan satu lagi ada si comel  ni, Jung Hae In -dia jadi Captain Yoo pulak dah.


Bagi aku drama ni tak boring dan semestinya best. Aku taktau ending drama ni macam mana, hopefully takdak sad ending sebabnya Kim Je Hyeok ni ada kanser perut.

Haa aku sertakan beberapa gambar drama ni ya.










12 comments:

  1. Banyak kali nampak waktu nak download drama lain hahahahaha tapi takut macam heavy sangat coz my heart is s0ft XD maybe I should put this under my TBW list !

    ReplyDelete
    Replies
    1. For me, heavy tu tak sangat laa. Biasa-biasa saja, try laa tengok haha :)

      Delete
  2. I love this drama! It's my current top favourite :D

    ReplyDelete
  3. ada tengok episod 1 hari tu, best gak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan haha, nanti sambung tengok lagi tau hahaha.

      Delete
  4. Tvn jarang mengecewakan in terms of their drama..

    ReplyDelete