KOREAN MOVIE - The Technicians - INTROVERTED GIRL

Friday, November 18, 2016

KOREAN MOVIE - The Technicians

Assalamualaikum and hi.



**I'm using the word 'aku' in this entry and I would like to apologize 
to those readers who are older than me because of the word.**




OK hari ni nak tulis sikit pasal satu movie korea ni; The Technicians a.k.a The Con Artists. Aku cadangkan kat hampa untuk tengok movie ni, dia punya plot twist tu hahaha. Cerita ni memang menarik dan best untuk ditonton. 





MAIN CASTS.

Lee Hyun Woo as Jong Bae, Kim Woo Bin as Ji Hyeok, Lim Ju Hwan as President Jo's man, Kim Young Chul as President Jo and Ko Chang Seok as Koo In.








ROUGH SYNOPSIS.


Ji Hyeok adalah seorang penipu dan safecracker, dia ni bekerja dengan Koo In yang kenalkan dia dengan seorang hacker yang pandai iaitu Jong Bae. 





Ji Hyeok ni dapat tau yang Jong Bae; waktu dulu-dulu ni dia pernah buat khianat kawan-kawan dia sendiri tetapi depa tiga ni janji nak saling bekerjasama untuk curi berlian berharga di sebuah kedai barang kemas yang mewah milik Presiden Jo.


Pada masa yang sama, Presiden Jo ni tengah cari seorang safecracker yang handal untuk bantu dia curi duit berjuta-juta dolar yang disimpan di Incheon.


So bincang punya bincang memasing setuju and dipendekkan cerita, rupanya Presiden Jo ni ada niat lain and Jong Bae ni pulak masih ada perangai lama dia, dia khianat kat Ji Hyeok dengan Koo In ni. Weh geram pulak waktu ni bila aku tengok Jong Bae ni, yalaa tiba-tiba boleh buat khianat pulak dah.










Ji Hyeok pula tak boleh nak larikan diri sebab dah kena kepung dengan polis, and sebab takdak pilihan lain dia pon terjun dalam laut. Pada masa yang sama, ada salah seorang anggota polis ni p tembak Ji Hyeok. Terkejut waktu ni, boleh pulak polis tu tembak, matilaa Woobin tu aishhh hahahaha.








Lepas tu Jong Bae pulak bergaduh dengan Koo In sampai sanggup tikam Koo In and biarkan Koo In sorang-sorang kat tempat tu.







Bila Presiden Jo ni dah dapat duit tu, dia pon happy gila laa; banyakk kot duit tu. Then bila dia check duit tu, tengok-tengok semua tu bukan duit rupanya kupon jaa. Haa dia sebenarnya yang kena tipu. 




Nak tau kesudahan movie ni, hampa kena laa tengok or download sendiri hahahha, kalau aku tulis full ni tak syok pulak bagi yang tak tengok lagi hahaha.



Sikit laa untuk hampa semua, Ji Hyeok dengan Koo In tak mati. Hahaha, ok thats all from me.








Adios, sviors.

9 comments:

  1. omo omo, woo bin oppa <3 <3 <3

    ahahhaha

    ReplyDelete
  2. bila la dpt layan Korean ni mcm kamu smua ni

    ReplyDelete
  3. kite pun minat movie korea tapi tak tengok lagi filem ni. Tengok trailer dulu macam cliche huhu

    ReplyDelete
  4. Ada Hyun Woo, Woo bin. Aigoo ~ T_T

    ReplyDelete
  5. Siqah jarang tengok Kmovie. Biasa memang gila Kdrama je. Tapi movie ni menarik untuk ditonton. Suka dengan jalan cerita dan Woo Bin. Hihi.

    Nanti siqah tengok.. ambik tajuk je dulu :D

    ReplyDelete
  6. Is it woo bin ? Tak tahu punnn ada citer nie . Thanks sharing dan saya sudah follow awak =)

    ReplyDelete
  7. @Noor Maizan : Mai minat woo bin eh? Hahaha.

    ReplyDelete
  8. @Unni Anje : Haha, try la satu movie or k-drama Unni.

    @thezofiroh : Haa kena tengok!! Haha

    @Amira : Yes, p tengok cepat !!

    @Siqah Hussin : Yup memang menarik.

    @nadiah izzaty : Yup woo bin !! Hahaha, tq and followed :)

    @nhanah huze : sapa bae awak? ^^

    ReplyDelete