7 DAYS 1 WEEK BLOG CHALLENGE - A Tutorial - SVIORS

Thursday, November 17, 2016

7 DAYS 1 WEEK BLOG CHALLENGE - A Tutorial

Assalamualaikum and hi.


Day 4 - A Tutorial


Last night I'd spent my time watching Asia Artist Award (AAA) on Youtube before I sleep. Well I just wanna say congratulations to BTS, EXO, SVT and B.A.P for winning awards; BTS won two awards and EXO won five awards and the rest one awards *applause*


Move to my real topic today which is a tutorial; DOWNLOAD DRAMAS/MOVIES FRO FREEMOVIESUB USING UPTOBOX.


Warning : Ada banyak Pop-ups kat laman web tu hahaha bersabar ya.



Let's start.


1. First you have to go to freemoviesub.com and choose want dramas/movies yang nak download tu.






2. Then scroll down until you found Uptobox, dan bila dah jumpa klik ja kat Uptobox tu or Right-click - Open in new tab.






3. Kemudian muncul page uptobox macam kat bawah ni (abaikan if ada gambar yang kurang cantik bila tengok tu, iklan ja tuh) and clik pada Free Download but make sure bagi kotak tu color hijau dulu, if grey takboleh download lagi + kena tunggu sampai hijau.






4. Lepas tekan Free Download tu then tunggu sat sebab dia nak Generate dulu.





5. Next, klik pulak kat Click here to start your download.






6. Finally, muncul laa kotak download macam kat bawah ni if you guys use IDM.









Adios, sviors.

5 comments:

  1. wahh rii ni cara macm adik unni ajar !! tapi dia kedekut ajar mcm kilat lepas tu suruh buat usha sendri..hahahaha.. thks for tutorial, lepas ni blh la blgak sikit kat dia..hahahahah

    ReplyDelete
  2. Download movie atau drama memerlukan kesabaran dan internet yang laju :P
    Nice sharing :)

    ReplyDelete
  3. haha ai suka jugak download kat freemoviesub ni bc the file is v small and suit to download on my phone, senang sikit daripada download guna torrent ^^

    ReplyDelete
  4. ia memerlukan internet yg laju. kalau rumah busyra ni kelaut la sikit. haha. bukan sebab line tak laju. tapi data tak cukup. hehe. btw tq for sharing tuto ni.

    ReplyDelete
  5. Payah eh kalau download kan.. Internet kena laju baru syok..

    Siqah dulu kaki download drama. Balik rumah je masa cuti sem, laptop tak off lah. Sepanjang hari download drama je sebab nak jadikan bekalan masa belajar. Hahaha. Dulu bukan setakat Kdrama, Jdrama dan anime pun layan. Hii .

    Sekarang, prefer tengok online je :D

    ReplyDelete