7 DAYS 1 WEEK BLOG CHALLENGE - Appreciation Post ( Artist ) - INTROVERTED GIRL

Wednesday, November 16, 2016

7 DAYS 1 WEEK BLOG CHALLENGE - Appreciation Post ( Artist )

Assalamualaikum dan hello.



Day 3 – Appreciation Post ( Artist )







Ok pasal ni tetiba ja muncul nak buat so aku letak ja kat blog challenge ni. Untuk hari yang ketiga ni meh aku nak buat entri penghargaan pasal Rap Monster or his real name is Kim Namjoon, one of a members and also a leader of BTS (Bangtan Boys).




Sedikit pasal Namjoon ni; 

- His age is 22 and he's from Ilsan, Seoul
- He read lots of books and all sorts of writings while writing rap lyrics to increase his     vocabulary.
- He destroys everything he touches. Sunglasses, clothes, doorknobs, bunk bed ladders. You name it. Hence, his members call him the "God of Destruction".




Aku kadang ni update laa jugak pasal kpop nih walaupun tak banyak haha, aku tengok kat twitter kan banyak yang kutuk Namjoon ni. Ada orang kata dia ni hodoh sampai ada kat youtube baru-baru ni aku jumpa and tajuknya KPOP IDOLS WHO ARE UGLY kalau tak silap aku laa and Namjoon adalah salah seorang 'mangsa' dalam video tu. 

Some of antis kan, depa ni kata yang Namjoon ni tak handsome pon sebenarnya and hodoh but for me namjoon is a handsome man; yeah handsome with a brain macam beauty with a brain kan untuk perempuan so dia lelaki aku letak handsome haha.


Why handsome with a brain?
Sebabnya Namjoon ni memang budak pandai and dia juga pandai speaking, gosh his English are good! and dia pernah study kat New Zealand sebelum ni.

“When I was in the middle school I was an honor student, and I also the type of person who wanted to be class president but I got into the company and my life as a trainee started. So I just went to school to sleep (laughs). Before entering the company I also had a result to be able the enter the 1st of the top of the nation, but after, I fell to 2nd~3rd.”-Namjoon


A little bit from Wikipedia;

Rap Monster has many notable academic achievements. He achieved an 850 on the TOEIC when he was in junior high. He was part of the top 1.3% of the nation in the preparatory university entrance exams for language, math, foreign language and social studies, and has an IQ of 148. Alongside his native language Korean, he is also fluent in English. He watched the popular American sitcom Friends multiple times to help him learn English.


And one more about him, selain daripada menjadi leader kepada BTS and rapper dia jugak seorang songwriter and record producer; well he has composed / produced 100+ songs.





bersungguh dia nak potong bawang tu hahaha tapi tengok laa pegang pisau terbalik hahaha

Selain daripada itu, kalau hampa tengok Namjoon ni kan, muka tu serius sangat but there is the other side of him, he 's so cute and funny sometimes. Yep, at first aku tengok pun macam 'seriusnya muka dia' but hahaha he's not at all and I love his smile and dimple!



Ok sampai sini dulu. 
Boleh tengok entri geng blogger lain pasal blog challenge ni kat SINI








Adios, sviors.




7 comments:

  1. Serius siqah tak kenal dia. Hehe. Tapi kan, mana ada dia ugly pun. Tak tahu tahap ugly di Korea tu acane. Okay je tengok dia nie haa. Hee.

    Dan orang Korea pandai speaking. Bukan senang nak cari ooo..

    ReplyDelete
  2. Yaa. Namjoon memang patut di-appreciate. Dulu masa mula-mula pun rasa macam dia hodoh juga. Macam tak boleh terima dia dalam Bangtan. But then, fikir-fikir balik, actually Bangtan takkan lengkap without the 7 members, kan? :)

    ReplyDelete
  3. Kalau mcm ni hodoh, macam mana lah rupa melayu ni bagi dorang, hahahaha. Mai pun bleh geng dia la sbb suka rosakkan harta benda, org tua2 kata tangan cemerkap.

    ReplyDelete
  4. firstly time minat BTS, dia bias fina xD tapi makin lama makin kenal BTS ni, semua jadi bias. takleh pilih xDDD apapun, paling suka kalau bab lagu ni rapmonster, lagu-lagu diaa, perghh lirik memang maksud mendalam.

    ReplyDelete
  5. erkk tak kenal pun dia !! hahahahaah tapi memang hensom la

    ReplyDelete
  6. yup.. i started to appreciate him after his appearance in Problematic Men.. he's surely a genius!

    ReplyDelete
  7. Handsome with brain.. really agreed with that hahahaha serioua bias ni. Sedih bila orang cakap dia tk handsome, yelah orang kutuk bias sendiri. Tapi, ala mcm orang yg kutuk lagu tu segak sgt muka depa hahaha

    ReplyDelete