3 FACTS ABOUT MYSELF. - INTROVERTED GIRL

Wednesday, November 9, 2016

3 FACTS ABOUT MYSELF.

Assalamualaikum and hello my dear readers also friends.




Untuk entri kali ni just nak share pasal diri aku pulak #macamlahadaorangnakbaca hahaha lol kidding; yang ni part one baru. Fakta pasal diri aku, apa yang aku suka or apa yang aku benci semua tu laa. Sebelum ni entry pasal tutorial ja kan guna Adobe Illustrator and mungkin ada yang bosan baca yang latest post sebab panjang gila nak mampus haa kan dah keluaq haha.



"Before tu, sedikit introduction about me. My nickname is Rii and yeah kebanyakkan orang yang tak kenal aku but knows nickname aku ni was like 'Rii? Lelaki ke?'  ; mostly mak kepada kawan-kawan aku la. I'm 21 years old and aku nak mintak maaf buat sisters and brothers yang lebih tua dari aku untuk penggunaan 'aku' dalam setiap entri yang ditulis. Aku lebih selesa guna 'aku' berbanding 'saya' or name. Aku baru ja habis belajar kat politeknik dlam jurusan Teknologi Maklumat ( Rangkaian ) #konvonextyear yeahh. Ok tu jaa."




Let's start!




1. Left-handed or Right-handed?



Yeah aku left-handed weh hahahah and aku da geng jugak ni kalau tak silap aku mellya and cikmai ye dok? Jadi left-handed ni bagi aku sangat special lah sebab tak banyak yang left-handed ni, mostly right ja kan. Ada banyak jugak fakta menarik pasal left-handed ni tapi tak semuanya betul dengan aku. Kekadang tu bila duduk sebelah kawan yang right-handed ni nak nak dia duduk belah kiri and aku belah kanan, haaa confirm tersentuh sesama siku punya haha.

Aku left sepenuhnya and ada orang dia buat sesetengah kerja ja buat guna tangan kiri like menulis ja tangan kiri and yang lain guna tangan kanan but for me overall LEFT haha. Dulu waktu makan reramai kan; maybe majlis-majlis sopan tu, malu jugak r sebab makan guna camca then pegan pulak guna tangan kiri haa #memangnampakbiadap laaa but now aku go-on ja. Aku buat don't know ja tangan kiri pon kiri la janji bila makan guna tangan tu aku guna tangan kanan for sure hahaha.





2. Sneakers or High Heels?



Yang aku lebih memilih sneakers sebab memang selera aku and I feel very comfortable when wearing them. Aku ni macam lelaki sikit, kasar jaa haha tak feminin #rip haha. Bab make-up tu aku kurang berminat, nanti macam mana laa bila nak kahwin nanti #halps.

So kalau aku keluar lepak or jalan-jalan ka aku akan memilih sneakers; my main choice of course. Kalau high heels bagi aku bila pakai dia bagi tekanan kat kaki macam tu hahaha #mohonjangankecam and my fav sneakers' brand are Vans and Nike.






3. Mathematics or History?



Ha meh sini nak story de mory sikit. Aku ni memang minat sangat maths dari dulu lagi tapi aku ni tak berapa pandai yang score pon BM dengan Seni jaa and untuk maths aku dapat markah rendah. So study punya study and pulun jugak but still dengan markah tu; jeles tengok kengkawan lain mantap ja buat pengiraan and at the same time sedih jugak. 


Bila dah masuk sekolah menengah, masa tu Form 4 aku start struggle untuk maths ni; millions thanks for my math teacher #awoman sebab dia sanggup ajar aku bagi paham. Lepas kelas dia bila ada waktu terluang aku akan p bilik guru semata-mata nak tanya soalan math. Why tak tak tanya classmates ja? Hahaha well classmates aku ni agak selfish jugak jenis yang #hipster bagai tu + aku tak brapa suka hipsturr-hipsturr ni. So finally,  setiap kali exam aku dapat 70 dan keatas; Alhamdulillah.







So kali ni aku up 3 dulu, next time mungkin lebih? Hahaha. Oh ya, malam ni aku nak tulis short story baru #seram stay tuned ! 



P/S : Yang dah baca, anda ditag so yeahh... Hahaha.




Adios, sviors.

11 comments:

  1. mestilah pilih Maths ann, sejarah mashaallah peningnya tak terkata.. woot woott sep sikit

    ReplyDelete
  2. Hai Rii, sorry asyik pnggil svior je, alertnya hang boleh tau cek kidal, hahahaha. :P

    Tak sabaq tunggu short story seram...

    ReplyDelete
  3. of course anis pun akan pilih math drpd sejarah , tepu otak nak baca semua fakta tu

    ReplyDelete
  4. Ooo Rii sllu pgl saviors jak... but math n history dua2 subjek fav..hahahahah

    ReplyDelete
  5. Sneakers senang nak bergerak.. Pantas je rasa..

    ReplyDelete
  6. Done habiskan pembacaan.. Mati² ingat lelaki.. Sorry ..

    ReplyDelete
  7. Mujur siqah tahu Rii bukan lelaki. Itu pun sebab siqah pernah tanya nak panggil apa kan. Sebab svior macam susah nak memanggil, nak sebut pun cam tak reti. Hii.

    Hai Rii. Selamat malam :)

    ReplyDelete
  8. Eh eh btw, kena auto-tag lah ni. Adoi. Hihi. Senang je nak jawab soalan Rii ni. Nanti siqah buat point sama ye :D

    ReplyDelete